運営費
Operating Funds

国立大学改革強化推進事業

文部科学省は、国際的な知の競争が激化する中で、大学の枠を超えた連携の推進や個性・特色の明確化などを通じた国立大学の改革強化を推進することを目的とした「国立大学改革強化推進事業」を開始しました。横浜国立大学は2013年度に採択され(本事業は2017年度まで継続)、その事業費をもとに先端科学高等研究院を運営します。2018年度以降は自立した先端科学研究院の運営を目指します。その意味で、先端科学高等研究院の設立の段階から外部資金の獲得を念頭に置いた事業展開も行う予定です。

With increasingly intense intellectual competition internationally, the Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT) started the MEXT Program for Promoting the Reform of National Universities, which aims to promote the reform and strengthening of national universities through promotion of collaboration with outside institutions, clarification of individuality and special characteristics, etc. Yokohama National University was selected in 2013 and the plan for this university will continue until FY 2017. The Institute of Advanced Sciences (IAS) is currently operated as an expense under the plan. From FY 2018, we aim to run IAS independently. From the perspective, we also plan for project development with the idea of acquiring external funding once IAS is established.

学術論文等で出版する際のお願い
Notice for the case of publishing academic papers

先端科学高等研究院で得た結果を学術論文等で出版する際のお願いがあります。
If you report research results obtained in the Institute of Advanced Sciences in academic journals and other publications, please note:

1. 所属は“横浜国立大学先端科学高等研究院”であることを明記ください。
“Institute of Advanced Sciences, Yokohama National University” should be indicated in the “Affiliation.”

2. 文部科学省国立大学改革強化推進事業の支援を受けた旨を謝辞に明記ください。
Indicate that "This work was conducted under the auspices of the MEXT Program for Promoting the Reform of National Universities" or equivalent statement in the “Acknowledgements.”